martes, 4 de mayo de 2010

JOC BRUT(1)

Biografia:

Manuel de Pedrolo Molina (Aranyó, Els Plans de Sió, Lleida, 1918 ? Barcelona, 1990) va ser un escriptor català en llengua catalana.
Va passar la seva infància i l'adolescència en un bar cridat Kahala i en 1935 es va traslladar a Barcelona. Durant la guerra civil espanyola es va afiliar a la CNT-FAI i va fer de mestre en la població de Fígols de les Mines. Va pertànyer a la branca d'artilleria de l'Exèrcit Popular Republicà i va estar en els fronts de Falset, Figueres on va veure morir al seu germana Jacinta.
En 1950 va publicar el seu primer llibre, un poemario que va ser rebutjat per la societat . De 1953 data la seva primera novel·la, És vessa una sang fàcil. En 1954 va obtenir el premio Joanot Martorell, el que va consolidar la seva posició com un dels valors més sòlids, alhora que més prolífic, de la novel·lística catalana actual i més tard el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions per Crèdits humans.
Pedrolo va assajar tota sort d'innovacions en les seves novel·les. Sigui el que sigui el tema, reflecteix un fort realisme, que aborda l'aventura de l'home subjecte a la seva condició humana, amb totes les contradiccions que això implica. Va practicar també en altres gèneres, especialment el conte i el teatre. Destaca per sobre de tots la seva novel·la de ciència-ficció el Mecanoscrit del segon origen, que a més va ser duta a la televisió per la cadena autonòmica TV3 en una sèrie de gran èxit.També va ser un escriptor rellevant de novel·la negra.
Manuel de Pedrolo va rebre en Premi d'Honor de les Lletres Catalanes en 1979.
Va morir a Barcelona en l'any 1990 .

Preguntes:

Per que va ser rebutjat el teu llibre poemario?
no se a la gent no li va aver agradat massa els meus poemes.

Estas orgullos d'haver publicat la teva obra joc brut?
si , molt per que per a mi es com si fos una mica la meva vida com si yo fos en xavier i explico totes les meves coses viscudes

En que es basa?
es basa en un noi xavier, que s'enamora de una noia la juna pero aquella noia en realitat no es diu juna i ueno per sapiguer bé la historia la heu de llegir, esta molt bé

Per que la juna ( de la novel-la joc brut) es tan dolenta?
es una dona molt intel-ligent que li agrada el diner

Que era la novel-la negra ?
son novelas policiacas

No hay comentarios: